Εορτασμοί 100 χρόνων Εθνικού ΟΦΠΦ: Ταξίδι στο χρόνο με φιλικό παλαίμαχων υδατοσφαίρισης το Σάββατο!

Μεικτό φιλικό παλαίμαχων Εθνικού & Ολυμπιακού στο «Π. Καπαγέρωφ» για τα 100 χρόνια ζωής του «Αυτοκράτορα» ή αλλιώς ταξίδι στο χρόνο.

Διόλου τυχαία στη γλώσσα των υπολογιστών και των κομπιούτερς, η μνήμη κατέχει περίοπτη θέση. Δίχως αυτή δεν υπάρχει συνέχεια στα αρχεία, το θυμικό και χωρίς τις θύμησες και τις εμπειρίες τι είμαστε;

Η ταχύτητα με την οποία κινούνται και αλλάζουν τα πάντα γύρω μας, αναγκάζει τον εγκέφαλο να σπρώχνει όλο και πιο πίσω στο… σκληρό δίσκο του μυαλού, στιγμές και πρόσωπα του παρελθόντος. Αξίες και ιδανικά. Το ζητούμενο δεν είναι να ζεις με τις αναμνήσεις σου και να μένεις προσκολλημένος σε αυτές αλλά να εξελίσσεσαι γνωρίζοντας τις ρίζες σου. Έρχονται βέβαια και μέρες, περίοδοι που θες να καταχωνιάσεις στις μνήμες σου και εκεί, εμφανίζεται σαν «θεόσταλτη» η έννοια της αναβίωσης.

Μία τέτοια θα λάβει χώρα το απόγευμα (17:00) του Σαββάτου (16/12) στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ», με κορυφαία ονόματα που φόρεσαν το σκουφάκι του «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» να επιστρέφουν για λίγο… στη δράση, τιμώντας την τεράστια ιστορία του Ομίλου.

Παλαίμαχοι πολίστες και πολίστριες του Εθνικού ΟΦΠΦ και του Ολυμπιακού θα πέσουν στο νερό της πόλης τους, φορώντας τα σκουφάκια της ομάδας που δοξάστηκαν. Βαδίζοντας στα χνάρια των βετεράνων της «στρογγυλής θεάς» που την κλώτσησαν και πάλι για χάρη του αιωνόβιου Εθνικού στις 20 Νοέμβρη στο ΣΕΦ, ένα ιστορικό για τον υγρό στίβο φιλικό ακολουθεί.

Ο «Αυτοκράτορας» έσβησε 100 κεράκια στην τούρτα στις 21 του περασμένου Νοέμβρη και οι εορτασμοί για τον έναν αιώνα ζωής συνεχίζονται. Μία συνάντηση με έντονο το συμβολικό χαρακτήρα αλλά και μία ωδή σε βετεράνους αθλητές και αθλήτριες των δύο συλλόγων. Μια ευκαιρία να νιώσουν και πάλι παιδιά, εν ενεργεία παίκτες και παίκτριες.

Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία των ανθρώπων του Εθνικού ΟΦΠΦ, του χρηματοδότη της γυναικείας ομάδας, Δημήτρη Κολοβού, καθώς και του Γιάννη Γαρύφαλλου, ο οποίοι έτρεξαν το εν λόγω εγχείρημα με σκοπό να τιμηθεί όπως της αρμόζει η εκατονταετής ιστορία του «Αυτοκράτορα». Παράλληλα, ο κ. Κολοβός αναμένεται να ανακοινώσει τον σχεδιασμό διεθνούς event, στη μνήμη του θρυλικού, Νώντα Σαμαρτζίδη.

Μια συνάντηση φίλων και γνωστών λοιπόν υπό το πρίσμα των γενεθλίων των 100 χρόνων των «κυανόλευκων» για μια κοινή αγάπη, την υδατοσφαίριση. Και ο έρωτας με το χλώριο δεν σβήνει όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Αν νιώσετε την ανάγκη και εσείς λοιπόν ή την επιθυμία να επιστρέψετε για λίγο στις αναμνήσεις σας ή να γνωρίσετε από κοντά τη ζωντανή ιστορία των «γιγάντων» και παράλληλα συμβόλων του Πειραιά, κοπιάστε. Οι «κυανόλευκοι» legends θα είναι ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!