Το μεγαλείο που δεν περιγράφεται: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Εθνικός GOLDFORCE!

Ένα αθλητικό θαύμα, που το μεγαλείο του δεν έχει ταβάνι. Μια ημέρα που θα μνημονεύεται για χρόνια, ένα δώρο για τα γενέθλια του ιστορικού ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ! Ναι, ναι, ναι, είναι αλήθεια. Ο Εθνικός GOLDFORCE είναι Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2024 και όσα έγραψε η ιστορία, δεν θα τα ξεγράψει κανείς!

Ολυμπιακός – Εθνικός 11-13

Δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε σε λέξεις τα όσα ζήσαμε σήμερα στο κολυμβητήριο του Λαιμού, όπου γράφτηκε ακόμη μια χρυσή σελίδα στην «κυανόλευκη» ιστορία, χάρη σε αυτά τα κορίτσια και τους προπονητές τους, οι οποίες ανάγκασαν το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Ολυμπιακός να χάσει για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα. Ο Εθνικός Πειραιά είναι πανάξια Κυπελλούχος Ελλάδας και τα ονόματα των πρωταγωνιστών του θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις αναμνήσεις μας.

Ύστερα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, το καλύτερο που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου φέτος, η αρχηγός της ομάδας, η τερματοφύλακας μας (!), Ελένη Σωτηρέλη, σκόραρε λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι, εκεί όπου για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο FINAL 4 ο Εθνικός ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ εύστοχος, ενώ κάτω από τα δοκάρια η «Αγία Ελένη» έκανε το θαύμα της, αποκρούοντας ένα πέναλτι, ενόσω η Ξενάκη σημάδεψε το δοκάρι.

Έτσι, λοιπόν, το τρόπαιο ήρθε στην αγκαλιά του Εθνικού Πειραιά, υψώθηκε στον ουρανό της Βουλιαγμένης και θα μπει στην τροπαιοθήκη του συλλόγου, όντας η δεύτερη κούπα μετά το LEN TROPHY του 2022, αλλά ίσως η πιο γλυκιά στα επτά χρόνια που ο Δημήτρης Κολοβός ηγείται του τμήματος!

Τα πέναλτι:

0-1 Καραμπέτσου
0-1 Απόκρουση Σωτηρέλη σε Ελευθεριάδου
0-2 Μιχαϊλοβιτς
1-2 Τριχά
1-3 Νίνου
2-3 Σιούτη
2-4 Τέρνερ
2-4 δοκάρι Ξενάκη

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-3, 3-2, 2-4 (πεν.)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ GOLDFORCE 11-13 (κ.α. 9-9, πεν.2-4)

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-3, 3-2 και 2-4 στα πέναλτι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Σιούτη 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ GOLDFORCE (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη 1, Καραμπέτσου 4, Οικονόμου, Τέρνερ 2, Μπέτα, Νίνου Ειρ. 4, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Άλκ., Μιχαϊλοβιτς 1, Κανετίδου, Μπενέκου Ιόλ., Τορνάρου Σ.1, Μαυρωτά Λ., Κατσιμπρή, Κλαψιανού.