Βραδιά αναμνήσεων και αναγνώρισης από το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιά! (VIDs +PICS)

Μια βραδιά μνήμης, μια βραδιά θυμήσεων! Μια βραδιά για να θυμηθούμε τα παλιά και να χαράξουμε τα νέα. Να τιμήσουμε όσους έχουν προσφέρει σε αυτό που λέγεται «Αυτοκράτορας» και το μύθο του.

Ο Εθνικός Πειραιά έγινε αιωνόβιος, έκλεισε τα 100 χρόνια ζωής και μέσα από αυτήν την εκδήλωση για το καλοσώρισμα του νέου έτους και την καθιερωμένη κοπή της πίτας του γυναικείου τμήματος τιμήθηκαν άνθρωποι που έχουν προσφέρει από το υστέρημά τους, οικονομικό και μη, για την οικογένεια του Εθνικού και κυρίως την αναγέννηση του. Γιατί αυτό συμβαίνει με τον Εθνικό. Αναγεννάται από τις στάχτες του.

Άλλωστε όπως τόνισαν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους, είτε γεννιέσαι είτε γίνεσαι στην πορεία, είναι αλλιώς να είσαι Εθνικός. Το νιώθεις στην ατμόσφαιρα, στις κουβέντες μα πάνω από όλα μέσα σου, στην καρδιά.

Και τι καλύτερο για τους εορτασμούς των 100 χρόνων ζωής μέσα από το υπέροχο λεύκωμα, το οποίο επιμελήθηκε η AQF24 Media και το οποίο πρέπει να κοσμεί το σπίτι κάθε φίλου του Εθνικού Πειραιά. Ένα αριστούργημα 32 σελίδων που περιλαμβάνει τα πάντα για το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης του Εθνικού, τις «κυανόλευκες» ακαδημίες και όχι μόνο.

Κάθε κορίτσι, μικρό και μεγάλο που αγωνίζεται με το κυανόλευκο σκουφάκι μπορεί περήφανα να δείχνει μέσα από αυτό το εξαιρετικό λεύκωμα πως όταν ο Εθνικός έκλεινε 100 χρόνια ζωής, ήταν παρούσα, μέλος της ιστορίας του. Μπορεί να μην είμαστε μιλιούνια, είμαστε όμως αυθεντικοί και ρομαντικοί και έτσι θα προχωρήσουμε.

Παράλληλα, έγινε η ανακοίνωση ότι η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Εθνικού έχει πλέον το καινούργιο, αναβαθμισμένο ιστότοπό της, το ethnikoswaterpolo.com!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από πλευράς του παρουσιαστή, Πέτρου Μαυρογιαννίδη που πάντοτε όποτε του ζητηθεί είναι εκεί για τον Εθνικό και του Τάσου Σιδέρη, γενικού διευθυντή του τμήματος υδατοσφαίρισης γυναικών ή πιο σωστά, ενός ανθρώπου «πανταχού παρών».

Έπειτα το λόγο πήρε υπό έντονα χειροκροτήματα ο άνθρωπος που οραματίστηκε κάτι μεγάλο για την ομάδα πριν από σχεδόν επτά χρόνια. Ο ισχυρός άνδρας του τμήματος και χρηματοδότης, Δημήτρης Κολοβός, για τον οποίο όλοι έσταξαν και στάζουν καθημερινά… μέλι και βάζει πλάτη σε όλο το σωματείο, ανέβηκε στο βήμα, τονίζοντας πως είναι χαρούμενος με όσα έχουν επιτευχθεί επί των ημερών του με αποκορύφωμα φυσικά και κορωνίδα όλων το Ευρωπαϊκό του 2022 αλλά χαράζοντας το μέλλον και ταυτόχρονα δίνοντας υποσχέσεις για αυτό.

«Υγεία, ευημερία και επιτυχία σε όλα τα τμήματα» ευχήθηκε ο αγαπητός από όλους Δημήτρης Κολοβός και συνέχισε με μια ευχή. «Ας ελπίσουμε να ξεφύγουμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα από αυτήν τη κατηγορία. Πριν από επτά χρόνια είχα πει πως ο Εθνικός θα πάρει ένα τίτλο μαζί μου στα πρώτα πέντε χρόνια. Ακριβώς τότε φέραμε το Len Trophy. Δεν είμαι μάντης απλώς μου αρέσει ό,τι στόχο βάζω να τον υλοποιώ» τόνισε.

Έπειτα προβλήθηκε το βίντεο με την κατάκτηση του τροπαίου σε μία βραδιά αξέχαστη για όποιον κυλά στις φλέβες του αίμα κυανόλευκο αλλά και δηλώσεις των πρωταγωνιστριών του τότε (Ιουλιάνα Κοντονή, Έλενα Ελληνιάδη και η προπονήτρια, Αντιγόνη Ρουμπέση) που δεν αποτελούν πλέον μέλη του με τη στενή έννοια. Διότι έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον… άθλο αυτό και ό,τι και να συμβεί πάντοτε θα έχουν μία θέση στο σύλλογο.

Ο χαμογελαστός όμως Δημήτρης Κολοβός που εξέφρασε και το παράπονό του γιατί περίμενε περισσότερους φίλους του Εθνικού να δώσουν το παρών, δεν έμεινε εκεί, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν μεγαλύτερη προσέλευση. Ως ένας άνθρωπος που δεν μένει προσκολλημένος στο παρελθόν γιατί θέλει να εξελίσσεται, μίλησε γεμάτος περηφάνεια για τα όσα πρωτοποριακά συμβαίνουν στις ακαδημίες και όχι μόνο του τμήματος υδατοσφαίρισης, βάζοντας ως συνήθως υψηλά τον πήχη.

«Αν όχι φέτος τότε του χρόνου θα πάρουμε τίτλο και θα είναι εγχώριος. Έχουμε δημιουργήσει κάτι το οποίο δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Με ανθρώπους καταρτισμένους, την καλύτερη αθλητική ψυχολόγο της χώρας, ειδικό διατροφολόγο, δύο φυσικοθεραπευτές, ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε όλα τα κορίτσια. Ο σκοπός μας είναι η γυναικεία ομάδα να αυτοτροφοδοτείται από τα σπλάχνα της» κατέληξε, φανερώνοντας το όραμα.

Μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Νίκος Γέμελος, ο οποίος δήλωσε υπό τη θεσμική του ιδιότητα ότι ο Δήμος Πειραιά κάνει και θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να βοηθήσει τον Εθνικό, ο πρόεδρος Γιάννης Πατλάκας, ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, η Ανδριάννα Μανέτα που κάνει διεθνή καριέρα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Δημήτρη Κολοβού ώστε να γίνει αρωγός του σωματείου και ο Νίκος Στελιάτος, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Εθνικός το 1997-1998.

Ακολούθησε η παράδοση τιμητικών πλακετών στους χορηγούς της όλης αυτής προσπάθειας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημήτρη Κολοβού και προσφέρουν στο σωματείο.

Οι βραβεύσεις των αθλητριών ξεκίνησαν με τις τρεις εκπροσώπους της γυναικείας ομάδας στην Εθνική ομάδα. Η αρχηγός Ελένη Σωτηρέλη, η Ειρήνη Νίνου και η Σοφία Τορνάρου βρίσκονται στην προετοιμασία της «γαλανόλευκης» και έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Στην πίστα του αμφιθεάτρου του ιστορικού σχολείου της Ραλλείου θηλέων ανέβηκαν οι Έφη Κατσιμπρή, Αριάδνη Καραμπέτσου, Ελένη Μπέτα και Μίνα Κλαψιανού για τις επιτυχίες τους με το εθνόσημο.

Σειρά πήρε η… ντροπαλή αλλά στυλοβάτης της αναγέννησης του Εθνικού, Φοίβη Χατζηκυριακάκη, η οποία βρίσκεται στον σύλλογο από παιδί.

Η Κέλλυ Μπίσμπα – αρχηγός επί σειρά ετών και πλέον προπονήτρια στις ακαδημίες αγοριών του Ομίλου – ήταν φειδωλή ενώ επόμενος που βραβεύτηκε ήταν ένας στρατιώτης της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ένας άνθρωπος σεβάσμιος, ο Γιώργος Μορφέσης που αποτελεί συνεργάτης του προπονητή του γυναικείας ομάδας, Στέφανου Λέανδρου. Συγκινημένος τόνισε πως «αυτό το σωματείο με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό που έχω γίνει».

Στο πόδι του Γιάννη Γαρύφαλλου – Β’ Αντιπροέδρου του Εθνικού ΟΦΠΦ, για τον οποίο οι συστάσεις περιττεύουν, ανέβηκε ο υιός Ανδρέας ενώ σειρά πήρε ο Γιώργος Βίτσας, αντίδημαρχος υγείας που έχει συμβάλει τα μέγιστα στο σωματείο.

Οι Βαγγέλης Αναγνώστου και Αντώνης Πρίντεζης βραβεύτηκαν για την αμέριστη προσφορά τους στο σύλλογο σε δύσκολες στιγμές ενώ ο επί έξι χρόνια έφορος της ομάδας, Σήφης Γαλανάκης βραβεύτηκε από τον άνθρωπο που τον διαδέχθηκε, Σάββα Κλαψιανό. Για την προσφορά του βραβεύτηκε επίσης ο υπεύθυνος του Γραφείο Τύπου επί επτά χρόνια, Ορέστης Κανελλόπουλος, εκπροσωπόντας όλη την δημοσιογραφική ομάδα του ethnikoswaterpolo.com

Δύο διακεκριμένοι επιστήμονες, οι Βαγγέλης Νιάκας και Γιώργος Καραχάλιος ανέβηκαν στο βήμα στην όμορφη αυτή βραδιά, ενώ οι αδερφές Μπενέκου, Ιόλη και Άλκηστης, βράβευσαν τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας, Βασίλη Παναγάκο. Το κύριο μέρος της οποίας ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο Γιάννη Πατλάκα να παραδίδει τιμητική πλακέτα στον Δημήτρη Κολοβό που ξαφνιάστηκε από την έκπληξη που του ετοίμασαν οι συνεργάτες του.

Πριν οι παρευβρισκόμενοι περάσουν έξω για να απολαύσουν τον πλούσιο μπουφέ, χόρεψαν με την ψυχή τους ή έστω λικνίστηκαν με τη βοήθεια και την αρωγή της Λυδίας και του Νικήτα, δύο ταλαντούχων νεαρών χορευτών που έκλεισαν την όμορφη αυτή βραδιά.

Εδώ, μπορείτε να δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες του Μάνου Χαλδαίου από το ethnikos.org, από τη λαμπρή εκδήλωση στη «Ράλλειο» σχολή.

Αμέσως μετά, το ethnikoswaterpolo.com συνομίλησε με τον Δημήτρη Κολοβό, τον Τάσο Σιδέρη, τις αδερφές Μπενέκου, Ιόλη και Άλκηστης, καθώς και τη Φοίβη Χατζηκυριακάκη.