Εθνικός GOLDFORCE: 4η θέση στην Ελλάδα οι Νέες Γυναίκες!

Ο Εθνικός Πειραιά έχει επιστρέψει, έχει καθιερωθεί στις κραταιές δυνάμεις του χώρου της υδατοσφαίρισης και στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Οι πορείες «μιλούν» από μόνες τους, πάει και τελείωσε.

Τα κορίτσια της Κατερίνας Οικονομοπούλου έφτασαν μια ανάσα από την κατάληψη back-to-back μεταλλίου στις νέες γυναίκες. Στον όμιλο του… θανάτου με ΑΝΟΓ και ΝΟ Βουλιαγμένης, ισοβάθμησαν στην κορυφή με τη Γλυφάδα και η κατάταξη του γκρουπ αποφασίστηκε από τη συνολική διαφορά τερμάτων. Εκεί υστέρησε ο Εθνικός Πειραιά GOLDFORCE, τερμάτισε στη 2η θέση και έπεσε πάνω στον συμπολίτη Ολυμπιακό. Δεν τα κατάφεραν οι «κυανόλευκες» στον ημιτελικό, ωστόσο το… παράθυρο για το χάλκινο ήταν ακόμα ανοιχτό. Αντίπαλος ο ΑΝΟΓ από τον οποίο δεν είχε ηττηθεί στις τελευταίες δύο συναντήσεις τους (Β’ φάση νίκη και ισοπαλία 7-7 στον όμιλο του Final-8).

Σε έναν συγκλονιστικό «μικρό» τελικό που μόνο ως τέτοιος δεν έμοιαζε, τα νεαρά κορίτσια τα έδωσαν όλα για να ανέβουν στο βάθρο. Δεν ήθελαν να συμβιβαστούν με την άκρως τιμητική 4η θέση, στο τέλος του… δρόμου υπήρχε μόνο το χάλκινο και τίποτα άλλο. Κρίθηκε στο νήμα, στις λεπτομέρειες και σε κάθε παιχνίδι τόσο οριακό (4-4 στο ημίχρονο, 8-7 στη γ’ περίοδο) όπως αυτό του ΑΝΟΓ με τον Εθνικό Πειραιά GOLDFORCE για την τρίτη θέση στην Ελλάδα, μπορεί η μπίλια να καθίσει οπουδήποτε. Έκατσε εν τέλει στις γηπεδούχες για το τελικό 9-7 του ΑΝΟΓ.

Κανένα δάκρυ και κανένα αίσθημα απογοήτευσης. Θεμιτή η πικρία που ένιωθαν όλες τους το βράδυ της Κυριακής γιατί έφτασαν τόσο μα τόσο κοντά στην πηγή όμως δεν ήπιαν νερό. Δείχνει πως έχουν προσδοκίες, πως δεν ικανοποιούνται με διακρίσεις παρά μόνο με χειροπιαστές αποδείξεις.

Ο Εθνικός Πειραιά GOLDFORCE πατάει και βρίσκεται στην ελίτ. Έχει όραμα, έχει πλάνο και η επόμενη μέρα φαντάζει λαμπερή και αισιόδοξη. Τα βήματα έχουν γίνει σταθερά και συνάμα πρωτοποριακά προς τη σωστή κατεύθυνση.