Ethnikos Cup Winner 2024

Εθνικός Goldforce: Χρονιά ορόσημο από όλες τις απόψεις και δίψα για το μέλλον!

Το παραμύθι του φετινού Εθνικού Πειραιά GOLDFORCE μπορεί να μην είχε το τέλος που ονειρεύτηκαν όλοι στον Πειραιά παρόλα αυτά δεν μπορεί επ’ ουδενί η σειρά των «μικρών» τελικών κόντρα στον Άλιμο να αμαυρώσει την προσπάθεια μιας ολόκληρης σεζόν. Μιας προσπάθειας που κεφαλαιοποιήθηκε το Σάββατο 11/5 με την κατάκτηση του πρώτου εγχώριου τίτλου στην υδατοσφαίριση γυναικών μετά το πολύ μακρινό 1992.

Έπρεπε να περάσουν 32 ολόκληρα χρόνια ούτως ώστε να χαραχτεί σε μία κούπα εντός των τειχών η ονομασία του ιστορικού αυτού σωματείου στην υδατοσφαίριση γυναικών. «Είναι πιο μεγάλη επιτυχία από το 2022» τόνιζε όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν στο κολυμβητήριο του Λαιμού ο εκστασιασμένος οραματιστής της προσπάθειας αυτής, Δημήτρης Κολοβός.

Στα 100 κεράκια του συλλόγου, μια τόσο μεγάλη επιτυχία….

Στα μάτια του ισχυρού άνδρα του συλλόγου αλλά και των περισσότερων αγνών φίλων του Εθνικού Πειραιά, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2024 με τον επικό αυτό τρόπο που «υπογράφηκε», σήμαινε κάτι περισσότερο από την κορυφή του ΛΕΝ Τρόφι το 2022 διότι ήρθε απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί που τυγχάνει να είναι και ο ιστορικός αντίπαλος στην πόλη και όχι μόνο.

Ένα απόγευμα που θα αργήσει να λησμονηθεί, ένα επίτευγμα επιβράβευσης αλλά και ταυτοχρόνως υποχρέωσης. Η επιτυχία «γέννησε» ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες αλλά και την… δίψα για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. «Δεν θα αργήσει να έρθει ο πρώτος εγχώριος τίτλος» είχε δηλώσει ο Δημήτρης Κολοβός στην δεξίωση για την κοπή της πίτας και σίγουρα αρκετοί από τους παρευρισκόμενους έκριναν την φράση-υπόσχεσή του ως υπερβολική, βαρύγδουπη. Λίγους μόλις μήνες μετά δικαιώθηκε και οι υπόλοιποι διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Η σεζόν 2023-24 ήταν για τον Εθνικό Πειραιά Goldforce μία περίοδος υπέρβασης αφενός και επιστροφής στην καθημερινότητα αφετέρου. Οι κυανόλευκες αγωνίστηκαν στο LEN Champions League ξανά και συμπεριλήφθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες της «γηραιάς ηπείρου». Σε έναν όμιλο απαιτητικό τερμάτισαν πάνω από την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Έγκερ και την Φερεντσβάρος, βλέποντας την πλάτη μονάχα της πανίσχυρης Ματαρό. Ουσιαστικά, βρέθηκαν επάξια στις καλύτερες οκτώ ομάδες της Ευρώπης.

Μια σεζόν αποδείξεων πρώτα απ΄ όλα σε όσους «τρέχουν» την ομάδα πως κάτι καλό συμβαίνει. Ο καθρέφτης είναι η πισίνα και εκεί ο Εθνικός Πειραιά Goldforce βαίνει καλώς, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί τούτου.

Εξίσου σημαντικό το γεγονός πως πρωτεργάτριες της επιτυχημένες αυτής φετινής πορείας και σημαντικά «βέλη» στη φαρέτρα του Στέφανου Λέανδρου, υπήρξαν αθλήτριες που ανήκουν εδώ και κάποια χρόνια στο σύλλογο. Έχουν γαλουχθεί στον Εθνικό Πειραιά Goldforce, έχουν μεγαλώσει σε αυτόν.

Γηγενείς παίκτριες που έχουν δεθεί με το τμήμα και πέρα από την προσωπική διάκριση, παλεύουν και για τον Εθνικό Πειραιά. Παίκτριες που «πονάνε» την ομάδα και άλλες που ήρθαν και ενσωματώθηκαν αμέσως με τις υπόλοιπες, έγιναν «ένα». Αυτή η ομάδα του Εθνικού, με αυτά τα συγκεκριμένα παιδιά, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια παρέα με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και άπαντες γνωρίζουν ότι δεν μπορεί ένας αμφιλεγόμενος χαρακτήρας να εισέλθει ανάμεσά τους. Ένα από τα συστατικά της επιτυχίας για όσους διαβάζουν βαθύτερα τις καταστάσεις. Μια παρέα που συνέφαγε μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ανανέωσε το ραντεβού της για του χρόνου.

Φυσικά μεγάλο μερίδιο από την «πίτα» των ευλογιών για τη χρονιά που ψήλωσε ακόμα περισσότερο τις Πειραιώτισσες, ανήκει στον… καπετάνιο. Ο Στέφανος Λέανδρος, απαιτητικός γαρ προς τα κορίτσια και τον ίδιο του τον εαυτό, έπλασε έναν χαρακτήρα νικήτριας ομάδας που πιστεύει βαθιά στις δυνατότητες της και δεν φοβάται να τολμήσει με όλες της της δυνάμεις. Εγγύηση το μέλλον μαζί του. Όλοι μαζί, με τον Γιώργο Μορφέση, την Κατερίνα Οικονομοπούλου, την Αγγελική Γερόλυμου, τον Βασίλη Παναγάκο και φυσικά τον team manager, Τάσο Σιδέρη, αποτελούν την καλύτερη ομάδα που θα οδηγήσει τον Εθνικό Πειραιά σε νέες επιτυχίες, υπό την «ομπρέλα» του Δημήτρη Κολοβού.

Κάθε μεγάλη επιτυχία φέρνει μία κάποια σωματική και κυρίως πνευματική «θολούρα», ένα άδειασμα. Το φαινόμενο αυτό στον (πρωτ)αθλητισμό εμφανίζεται παντού στον κόσμο, σε κάθε άθλημα και σπορ. Οι μάχες της 4άδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου και έφτασε για μία ακόμα χρονιά ο Εθνικός Πειραιά Goldforce, δεν εξελίχθηκαν ιδανικά. Στην οικογένεια όμως δεν υπάρχει ουδεμία πρόθεση μηδενισμού. Ανασύνταξη, ξεκούραση που είναι απαιτούμενη και πίστη πως τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουνε ‘ρθεί.

Εις το επανιδείν!